Sari la conținut

De ce e bine să îți faci cununia în altă zi?

Portofoliu  ✺  Fotografie de Nuntă  ✺  Cluj  ✺  Romania  ✺  Blog

Organizarea cununiei civile într-o zi diferită față de ziua nunții poate aduce numeroase beneficii, contribuind la o experiență de neuitat și la o planificare mai eficientă a evenimentului. Iată cinci idei pentru a susține această alegere:

 1. Concentrare asupra Momentului Sacru al Cununiei Civile:
  Atunci când separăm cununia civilă de ziua nunții, putem acorda o atenție deosebită acestui moment solemn. O zi dedicată exclusiv cununiei oferă cuplului ocazia de a se concentra pe semnificația legală a uniunii lor, fără a fi distrasă de festivitățile ulterioare. Astfel, cununia devine un moment sacru și special, ceea ce adaugă profunzime evenimentului.
 2. Reducerea Stresului și a Agitației:
  Separarea cununiei civile de ziua nunții poate contribui la reducerea stresului și a agitației din ziua mare. Faptul de a avea o zi dedicată exclusiv formalităților legale oferă cuplului oportunitatea de a se relaxa și de a savura fiecare moment al cununiei fără a fi presați de cronometru sau preocupări logistice.
 3. Flexibilitate în Alegerea Locației:
  Organizarea cununiei civile într-o zi separată oferă cuplului flexibilitate în alegerea locației. Ei pot opta pentru un cadru mai intim sau special, care să reflecte mai bine personalitatea lor. Fără presiunea de a respecta anumite protocoale sau restricții de timp, cuplul poate alege o locație care să completeze atmosfera pe care o doresc pentru momentul oficial al cununiei.
 4. Implicarea Mai Accentuată a Invitaților:
  Atunci când cununia civilă are loc într-o zi separată, invitații pot acorda o atenție deosebită acestui moment. Acest lucru poate contribui la o participare mai activă și la o mai mare conștientizare a importanței legale a uniunii. Cuplul poate implica invitații în mod special în acest ritual, făcându-i să se simtă parte integrantă a evenimentului lor.
 5. Oportunitatea de a Personaliza Ritualul:
  Cununia civilă organizată într-o zi diferită oferă cuplului șansa de a personaliza ritualul conform propriilor preferințe. Ei pot alege citate sau jurăminte care să reflecte cu precizie sentimentele lor și să creeze un moment unic. Această personalizare poate contribui la crearea unei amintiri cu adevărat deosebite și semnificative.

Prin organizarea cununiei civile într-o zi distinctă, cuplul are posibilitatea de a experimenta fiecare moment în mod profund și de a-și crea propriul cadru autentic pentru începutul călătoriei lor legale și emoționante în viață împreună.


 • Denis Stancsuy

  Acest articol este scris de către

  Denis Stancsuy

  Fotograf profesionist cu 10 ani de experiență

  Sunt un fotograf de nuntă din zona Transilvaniei cu peste 300 de evenimente documentate.

 • Ce spune lumea?

  Proiecte asemănătoare