Sari la conținut

Hai să vorbim despre frumos.

Fotografie de nuntă, Cluj-Napoca, cartierul Borhanci, mai 2022

Fiind un subiect deosebit de complex, frumosul, este și atrăgător pentru o conversație sau pentru un subiect cum ar fi fotografia. Dar aici vom vorbi despre ceva mai subiectiv. Cum vedem frumosul în ceea ce fotografiem?

Personal, pe mine mă atrag cadrele colorate, puternic contrastate, ceva care să mă facă să suspin și să zic - în gândul meu sau cu voce tare - Oook. Mi s-a demonstrat în ultimii ani că avem cu toții gusturi diferite. Dar în general simplismul învinge mereu. De la cadrele foarte contrastate și pline de culori mult prea vii am început să mă duc într-o zonă mai pământie, cum este și în vogă acum.

Unele tonuri ”Earthy” pe care le îndrăgim mulți dintre noi pot varia între nuanțe de verde pana la galben muștariu sau chiar spre roșu. Dar de ce am alege, totuși, zona asta de culoare? Am observat ca oamenii mai empatici, cu o înclinație înspre zona artistică, sau pur și simplu oameni cărora le plac sentimentele transmise prin fotografie aleg zona aceasta.

Și reușește foarte bine să ne inducă o stare de melancolie, de frumos, de acasă.

Strict vorbind despre fotografia aceasta, în primă fază, văzând raw-ul am vrut să mă duc în alb negru cu ea. Apoi am ezitat, pentru că o bună bucată de vreme am încercat să evit fotografiile prea întunecate sau siluete în fotografia de nuntă, motivul fiind că voiam ca tot albumul să fie într-o zonă de nuanțe, tonuri și luminozitate.

Iată ce frumos s-a născut această siluetă a Veronicăi și a domnișoarelor ei de onoare.


  • Denis Stancsuy

    Acest articol este scris de către

    Denis Stancsuy

    Fotograf profesionist cu 10 ani de experiență

    Sunt un fotograf de nuntă din zona Transilvaniei cu peste 300 de evenimente documentate.

  • Ce spune lumea?

    Proiecte asemănătoare

    Cum ne mai murdărim rochia?

    Din Ianuarie pentru tot anul