Sari la conținut

Krk, locație de trash the dress?

Blog  ✺  Destination Wedding  ✺  Trash the Dress  ✺  Writing

În 2021 când am fost prima dată în Croația, m-am îndrăgostit de ce are de oferit țara asta. Și gândiți-vă că eu am fost doar în partea de nord. Darămite părțile de Croația care includ parcuri naționale și toate zonele protejate că nu reușești să miști un deget.

Chiar în prima tură de plimbare pe stâncile ascuțite pe care le veți regăsi peste tot pe insulă am reușit să surprind un peisaj din nordul insulei, de la farul Omisalj, înspre orașul Rijeka.

Rijeka landscape from Omisalj Lighthouse, 2021, Croatia, Krk Island

Fiecare orășel de pe insulă are ceva aparte. Din cele câteva informații citite, și similaritatea arhitecturii din Krk cu a celei din Italia, Veneția, mai exact este de o curiozitate istorică destul de veche. Insula a aparținut Republicii Venețiene pentru o perioadă destul de lungă în Evul Mediu până în 1920 la dizolvarea acesteia și insula a devenit parte din Dalmatia, una dintre regiunile istorice ale Croației.

Dacă mergeți să vizitați orășelele de pe insulă o să vedeți cât de mult seamănă arhitectura cu cea din Veneția. Străzi înguste, obloane de diferite coloristici și pavaje din piatră.

În ceea ce privește plajele, aveți de unde alege. În jurul insulei, dacă aveți energie să explorați , veți găsi golfuri ascunse, plaje care doar par că sunt abandonate dar ele sunt pline de viață. Pe toată suprafața coastei insulei, trebuie să aveți grijă la rocile incredibil de ascuțite care vă pot tăia într-o clipă dacă nu sunteți atenți.

Desigur, nu mergeți acolo doar pentru atât. Aveți și o mulțime de trasee de hiking. Să vă pregătiți foarte bine pentru soarele dogoritor, dacă alegeți să faceți asta în Iunie-August.

Foarte important, luați-vă o pereche de ochelari de snorkeling pentru că nu veți regreta ( și cremă de soare, zice Maria). Dacă reușiți să vă împrieteniți cu localnici și reușiți să ajungeți în golfurile ascunse de pe insulă la care ajungeți doar cu kayakul, să duceți un device, să faceți poze să vedem și noi.

Nu v-am zis de fotografiile cu drona. Sunt făcute în Stara Baska, pe o plajă minunată. Dacă vă uitați bine în fotografiile făcute chiar deasupra plajei o să puteți observa cum se adâncește apa treptat și fiind atât de clară, dacă faceți si snorkeling în zona respectivă o să fiți puțin surprinși. Eu recent am descoperit că am o frică, Thalassophobia (from Greek thalassa θάλασσα, "sea", and phobos φόβος, "fear") is the persistent and intense fear of deep bodies of water such as the sea, oceans, or lakes. Though very closely related, thalassophobia should not be confused with aquaphobia which is classified as the fear of water itself. Bine nu e chiar așa pronunțată, dar simt un fior când mă uit în adâncimea apei. Interesant de experimentat.

Unde voiam să ajung cu toate ideile acestea? Bineînțeles, la faptul că insula asta minunată, e un loc deosebit pentru un trash the dress. Sau orice soi de ședință foto, atâta timp cât reușiți să faceți un Scouting bun pentru locații în jurul insulei.

Ce credeți?


  • Denis Stancsuy

    Acest articol este scris de către

    Denis Stancsuy

    Fotograf profesionist cu 10 ani de experiență

    Sunt un fotograf de nuntă din zona Transilvaniei cu peste 300 de evenimente documentate.

  • Ce spune lumea?

    Proiecte asemănătoare

    Cum ne mai murdărim rochia?

    Din Ianuarie pentru tot anul